• Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social  Icon

Projekt Multivizija: multimedijsko, gledališko in plesno usposabljanje za ranljive skupine izvaja Zavod APIS v partnerskem konzorciju. Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Mediji

Borut Kampuš, Radio Slovenia International – Radio Si/Euranet Plus – boljše razumevanje Evrope
Radio Slovenia International – Radio Si/Euranet Plus

16. marec 2019
Radio Si


https://4d.rtvslo.si/arhiv/euranet-plus/174602258 (od 8,25 min dalje)

Medijsko sporočilo
Informacije o projektu in razstavi

24. maj 2019

Živimo v času, ko je vizualno postalo način ne samo kreativnega izražanja, ampak tudi razumevanja sveta. Vse bolj in bolj je pomembno, kako preko multimedijskih predstavitev prikazujemo socialno izključenost in ranljivost različnih družbenih skupin. Redko pa prostor namenjamo samemu izražanju pripadnikov ranljivih skupin.

 

Od novembra 2018 poteka projekt Multivizija, katerega nosilec je družbeno angažirana organizacija Zavod Apis v sodelovanju s sedmimi partnerskimi organizacijami. Multivizija je usposabljanje, ki združuje različne umetniške forme: fotografijo, video, avdio, ples in gledališče. Usposabljanje je zasnovano kot ustvarjalen proces za 50 udeležencev, ki so na lastni koži izkusili, kaj pomeni biti drugačen – bodisi zaradi drugačne kulture, izkušnje priseljenstva ali gibalne oziroma senzorne oviranosti. Cilj projekta je zaposlitev in usposabljanje pripadnikov ranljivih skupin na področju umetnosti in kulture. Projekt sofinancirata Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

 

Želeli bi vam predstaviti prve rezultate projekta, zato vas v četrtek, 30. maja 2019, vljudno vabimo v Atrij ZRC (Novi trg 2, 1000 Ljubljana) ob 17. uri na odprtje razstave fotografij, ki so nastale v okviru usposabljanj na fotografskih delavnicah, ki sta jih vodila mentorja Manca Juvan in Luka Dakskobler ter mentorica asistentka, gruzijska fotografinja Nino Bektashashvili.

 

Pred otvoritvijo bo ob 16. uri potekal pogovor z nekaterimi avtorji fotografij (udeleženci delavnic) in red. prof. dr. Robijem Krofličem (Oddelek za pedagogiko in andragogiko, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani) o opolnomočenju in reprezentaciji ranljivih skupin preko umetniške izkušnje. Pogovor bo vodila Manca Juvan, fotografinja, mentorica in direktorica Zavoda APIS.

Gorazd Rečnik
Sovražnost bi morali zdraviti

25. 9. 2019

VAL 202

O doživljanju drugačnosti govorijo migrant, par, v katerem je eden izmed partnerjev na vozičku, Kolumbijec, ki je postal klovn, in Svetlana Slapšak, ki meni, da bi nacionalizem morali zdraviti.

https://val202.rtvslo.si/2019/09/kje-pa-vas-cevelj-zuli-189/

Andraž Rožman, Dnevnik
MULTIVIZIJA, Fotografska razstava multivizija: Najbolj boleče je pokroviteljstvo

4. junij 2019

spletni Dnevnik

V atriju ZRC si je v teh dneh mogoče ogledati fotografsko razstavo, ki so jo v okviru projekta Multivizija ustvarili gibalno ovirani in migranti. Ti so sodelovali na delavnicah, končni rezultat pa so fotografije, ki ponazarjajo njihove izkušnje.

https://www.dnevnik.si/1042888181

14. 10. 2019

Prvi program Radia Slovenija
 

Sodelavka projekta Multivizija Urša Valič v intervjuju na Radiu Slovenija spregovori tudi o projektu Multivizija v 37. minuti pogovora.

https://radioprvi.rtvslo.si/2019/09/nocni-obisk-1708/

Informacije:

multivizija@zavodapis.si

Manca Juvan Hessabi, manca@zavodapis.si, +386 41 827 400